fbpx skip to Main Content
Een Animatievideo, Een Meerwaarde Voor Je Bedrijf?

Een animatievideo, een meerwaarde voor je bedrijf?

Ja. Elk bedrijf heeft baat bij een animatievideo, maar het doel van de video primeert. Ik verduidelijk: voor je een video gaat maken, bepaal je idealiter wat het doel is van je marketingactie. Bij sommige doelen zijn animaties aangewezen, bij anderen minder. Hieronder enkele situaties waarbij je met behulp van een animatievideo je doelstelling makkelijker behaalt.

Wanneer kies je voor een animatie?

 Je wil je ingewikkelde dienst of moeilijk product helder voorstellen

Prospects overtuig je zelden van de kwaliteiten van je product of dienst door moeilijk jargon of complexe processen te poneren. Duidelijkheid is kracht. Dat geldt altijd en overal. Met behulp van een animatievideo kan je de woorden zorgvoldig wikken en wegen en de voiceover exact die woorden laten gebruiken die jouw product of dienst perfect omschrijven. In 60 seconden slaag je erin je doelgroep perfect te informeren.

Daarnaast wekken animatievideo’s ook snel de aandacht. Ze vallen op, waardoor jouw ingewikkelde inhoud veel luchtiger overkomt.

 Je wil een brand identity ontwikkelen

Steeds meer bedrijven kiezen voor een “mascotte” of een duidelijk herkenbare grafische stijl die ze doortrekken in hun gehele communicatie. Animatievideo’s zijn hierbij een mooi vertrekpunt. Door animatiefiguurtjes op maat te laten ontwikkelen (bijvoorbeeld gelijkend op jou en je medewerkers) spring je eruit in de huidige contentmaatschappij.

 Je wil opvallen

We gaan er van uit dat jouw product of dienst zich onderscheidt in de markt, want dat is belangrijk. Je prospects ervan overtuigen dat jouw product beter is dan de rest doe je niet aan de hand van een video (of algemene communicatie) die niet beter is dan de rest. Hoe je 1 ding doet, bepaalt hoe je alles doet. Zorg ervoor dat je je positief onderscheidt, over de hele lijn.

 Je beschikt niet over een verfilmbaar bedrijfsgebouw / medewerkers

Soms zie je het groter dan de huidige realiteit. Als jouw bedrijfsgebouw (door industriële apparaten, lege stoeltjes, veel papierwerk, noem maar op …) niet de ideale plek is om een bedrijfsfilm te laten opnemen, kan een animatievideo oplossing bieden. Ook in animatie kan je duidelijk jouw gebouw laten maken, het straatbeeld, je medewerkers. Voor de prospect (en je klanten) een duidelijk herkenbare omgeving, maar voor jou als ondernemer een controleerbare omgeving zonder zorgen.

 Je houdt van animatievideo’s

Deze is belangrijk. Je moet – net als wij – zelf gebeten zijn door animatievideo’s en van de communicatiestijl houden. 🙂

Bekijk enkele voorbeelden van animatievideo’s >


Wanneer kies je niet voor een animatie?

 Je wil getuigenissen tonen

Testimonials (getuigenissen van tevreden klanten) zijn superkrachtig. Prospects laten zich nu eenmaal sneller overtuigen door tevreden klanten dan door de ondernemer van het bedrijf zelf die claimt de beste te zijn. De geloofwaardigheid van een getuigenis verdwijnt wanneer je deze in animatievorm gaat weergeven.

 Je wil morgen resultaat

Een goede animatievideo maken, vraagt iets meer tijd dan een gewone video. Bij Lasso Media moet je op 30 dagen rekenen (van A tot Z). Dat is snel, maar ook van groot belang om elk detail tot in de perfectie te kunnen uitwerken. We maakten al animatievideo’s op 2 weken, maar uit comfort- en feedbackoverwegingen respecteer je best de termijn van 30 dagen.


Ook animatie inzetten voor je bedrijf?

Michael

Contacteer me via hello@lassomedia.be of bel me op het nummer 0495821190.

Ik spreek graag eerst even kort je doelen door en bekijk samen met jou welke stijl we best kunnen inzetten om je doelstellingen te behalen.

Back To Top