fbpx skip to Main Content
Hoe Audio In Video’s De Emoties Ondersteunt.

Hoe audio in video’s de emoties ondersteunt.

Bonnie en Clyde – Batman en Robin – Romeo en Julia? Video en Audio! Veel video’s verliezen enorm aan waarde doordat de audio te wensen overlaat. Zonde!

Visuele prikkels zijn enorm belangrijk

Woorden wikken en wegen, dat doen we allemaal. De boodschap primeert – dat vinden ook wij. Maar sta voldoende stil bij de verschillende prikkels die je als maker van een video uitstuurt. Laat ons toch eerst stilstaan bij visuele prikkels die je mogelijk vergeet.

Ready, set, smile – record!

Maak een goede (cruciale) eerste indruk

Een trucje uit de oude doos. Zet jezelf in de juiste staat vooraleer je een video gaat opnemen. Zorg ervoor dat je niet in tijdsnood bent wanneer je een video gaat of laat inblikken. Zoek naar een comfortabele houding. Kies voor de expert-rol als je niet graag in de lens kijkt (zie essential 3).

In het echte leven heb je maar 1 eerste indruk. Dat geldt ook wanneer iemand je voor het eerst ziet via een video. Laat je een interview afnemen? Of stel je zelf je bedrijf voor in een video? Zet een glimlach op en tel dan pas af. Het lijkt gek, maar dàt maakt het verschil.

Kies voor een controleerbare achtergrond

Het spreekt voor zich, maar let op de details! Kies niet voor een té cleane omgeving, maar voor een échte omgeving in je bedrijf, liefst met beweging op de achtergrond (zolang het niet afleidt).

Maar. (Belachelijk grote maar)

Let erop dat je de achtergrond onder controle hebt. Een gekke medewerker die de veiligheidsvoorschriften niet naleeft, of een onhygiënisch tafereel op de achtergrond kan je bedrijf schaden!

No alt text provided for this image

Auditieve prikkels maken het verschil!

De grootste overtuigende kracht van video schuilt in de emoties die je bij de kijker kan beroeren. Door de juiste muziek en sound effects te kiezen, slaag je hier véél makkelijker in.

Maak verbinding door te emotioneren

Als je erin slaagt om de kijker te emotioneren en dus met het juiste gevoel achter te laten, dan heb je veel meer kans om je doelstelling te bereiken. De belangrijkste triggers om in de actie te stappen zijn (zoals eerder vermeld) van pijn weg of naar plezier toe. Beide stimulatoren zijn emotiegebonden. Kan je dus de toekomstige realiteit van de prospect weergeven en daarbij een gevoel van geluk opwekken bij de prospect, of de huidige ‘pijnlijke’ situatie met een droevige gevoel benadrukken, dan ben je goed op weg. Overdrijf niet, want dat kan averechts werken.

De kracht van audio

Heb je ooit al eens een spannende thriller gezien zonder geluid? Dan zal je de kracht van audio snappen. Niet alleen in dit extreem voorbeeld maar ook in bedrijfsfilms en animatievideo’s maakt de audio het verschil. Je zet een sfeer die je met alleen visuele prikkels niet kan bereiken.

In deze video werd de dreigende muziek van een horrorscène vervangen door de muziek van Spongebob. Oordeel zelf 😉


Ook video strategisch inzetten voor je bedrijf?

MichaelContacteer me via hello@lassomedia.be of bel me op het nummer 0495821190. Ik spreek graag eerst even kort je doelen door en bekijk samen met jou welke stijl we best kunnen inzetten om je doelstellingen te behalen.

Meer info > lassomedia.be

Tot snel, Michaël

Back To Top